De Hobbit steunt goed doel met mondkapjes

Op de Leiderdorpse basisschool De Hobbit dragen de kinderen van groep 6, 7 en 8 en het onderwijzend personeel bijzondere mondkapjes. Ze zijn blauw, roze of zwart en hebben het logo van kinderfonds Franniez, dat chronisch zieke kinderen ondersteunt. 

Door: Corrie van der Laan

De school is een uitdaging aangegaan: de bovenbouwleerlingen dragen een week lang deze mondkapjes in de hal en gangen en laten zich daarbij sponsoren door hun ouders die gevraagd zijn om een vrijwillige donatie van 1 euro. Zo houden ze zich aan de nieuwe coronaregels en steunen meteen het goede doel.

“Natuurlijk is het even slikken dat de kinderen mondkapjes moeten dragen. Daar kan je over gaan lopen zeuren maar je kan er ook iets positiefs mee doen”, vertelt schooldirecteur Esther Veldt. Toen duidelijk werd dat de bovenbouwleerlingen van basisscholen een mondkapje op moeten wanneer ze door het schoolgebouw lopen, heeft de school contact gezocht met Franniez. Het kinderfonds stelde wasbare mondkapjes beschikbaar die De Hobbit kon gebruiken om de sponsoractie mee te starten. 

Maandagochtend 29 november, , de eerste dag dat de mondkapjesregel voor groep 6, 7 en 8 van kracht werd, is het hele Hobbit-team op het schoolplein gaan staan om ze uit te delen. De donaties stroomden vanaf de eerste dag binnen. Het geld wordt gebruikt voor de financiering van Franniez verzamelsystemen: chronisch zieke kinderen (0-18 jaar) krijgen een spiraal die verandert in een dagboek van hun behandelingen en andere bijzondere gebeurtenissen door er kleurige treden en stickers aan te bevestigen (zie ook franniez.nl). “We hebben nu al genoeg geld voor drie spiralen”, kon Veldt woensdagmiddag melden. 

En er komt ongetwijfeld nog meer bij. “Onze leerlingenraad heeft gevraagd of we de actie met een week kunnen verlengen.” 

Overigens kunnen ook mensen van buiten de school een bijdrage aan de actie leveren: doe een euro in een envelop met daarop ‘t.a.v. leerlingenraad-goede doelen actie’ en gooi die in de brievenbus van de school aan de Klerkenhof 5.

Bron: Leiderdorpsweekblad.nl, 2 december 2021

Cookie instellingen